Ben je op zoek naar een volgende stap in je carrière?

En werk je graag binnen een succesvolle en innovatieve organisatie? Lees dan snel verder!

 

 

Hektec is als ingenieursbureau onderdeel van de Van 't Hek Groep, een ondernemend en stabiel familiebedrijf in de bouw en infra. Hektec richt zich naast werktuigbouw op geotechniek, monitoring, controle en maatvoering.

Graag versterken wij ons team met een enthousiaste en ervaren werktuigbouwkundig tekenaar-constructeur.

Wij zijn ondernemers en specialisten met als motto: 'nee is geen optie'! Dit maakt dat vaak wordt gewerkt aan unieke oplossingen voor een probleem. Doorlopend verbeteren en innoveren gaat bij ons voor serieproductie en ons prototype is daarmee ons eerste eindproduct. Soms ontwikkelen we compleet nieuw materiaal zoals hefpontons en drukmaterieel, soms modificeren we hijskranen of graafmachines tot modern funderingsmaterieel voor iedere situatie of omgeving.

 

Jouw uitdaging

Als WTB tekenaar-constructeur vertaal je specifieke klantwensen naar technische oplossingen en kom je tot een creatief ontwerp. Hierbij heb je overleg en doe je onderzoek in alle lagen van onze organisatie én daar buiten. Je werkt concepten uit tot productietekeningen in met name Inventor. Dit programma kent dus voor jou geen geheimen. Samen met je collega’s in de productie bespreek je deze concepten op de maakbaarheid en bewaak je de machineveiligheid, CE normeringen en de kwaliteit van het funderingsmaterieel. Naast dat je de technische vraagbaak bent in het gehele ontwerpproces, reis je af en toe naar de klant om inmetingen te doen of materieel op te leveren.

Bij de ontwikkeling van materieel zijn veiligheid en risicobeheersing van groot belang. Wij besteden daarom veel aandacht aan stabiliteit (zowel op het land als op het water) en sterkte berekeningen.

 

Jouw Kwaliteiten

Werken als Werktuigbouwkundig tekenaar-constructeur vraagt om speciale vaardigheden. Dit vinden wij de belangrijkste vaardigheden van onze toekomstige collega:

-Je communiceert helder en eenduidig;

-Je gaat gestructureerd te werk;

-Je bent conceptueel sterk / goed analytisch vermogen

-Je kan goed samenwerken en bent gedreven

-Je bent oplossingsgericht, enthousiast en durft initiatief te nemen

-Je hebt een planmatige en projectmatige werkhouding.

 

Jouw team

In de functie van Werktuigbouwkundig constructeur werk je nauw samen met de Geotechnisch constructeurs, Hoofd Materieel, afdeling International en onze collega’s van Linden Staalbouw. Je werkt in een klein team, dat omschreven kan worden als enthousiast, betrokken, informeel, innovatief en flexibel.

Wat vragen wij

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • HBO Werktuigbouwkunde, Mechatronica of gelijkwaardig;
 • Affiniteit met de ontwikkeling van het ontwerpen van (groot) materieel
 • Ervaring met de machinerichtlijn en CE normering;
 • Ervaring in het werken met Inventor (FEM analyses) en Excel is een must;
 • Kennis van AutoCAD;
 • Ervaring met NASTRAN en of Delfship is een pré;

 

 Wat bieden wij

 • Een baan bij een gespecialiseerd funderingsbedrijf die als marktleider opereert;
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden van je eigen ideeën en talenten;
 • Uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uiteindelijke doel een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een hecht en trots team met gedreven collega’s waarbij plezier maken hand-in-hand gaan.

 

Onze missie, jouw missie?

Hektec is een organisatie die praktische oplossingen biedt op het gebied van Geo- en Funderingstechnieken. Wij zijn gespecialiseerd in engineering, monitoring en controle en bieden daarmee een totaalpakket van diensten in het traject van ontwerp tot oplevering. Bij Hektec wordt er altijd gezocht naar optimalisatie in ontwerp en technieken.

Kom je bij Hektec werken, dan kom je terecht in een no-nonsense bedrijfscultuur met ruimte voor eigen initiatief. Je krijgt de mogelijkheid om een functie te gaan vervullen binnen een groeiend bedrijf. Als groeiend bedrijf werken wij aan onze eigen ontwikkeling, maar vinden we het ook belangrijk dat jij aan je eigen ontwikkeling werkt.

 

Ben jij net zo nieuwsgierig als wij?

Als jij deze baan wilt, dan horen we graag van jou waarom

Stuur dan jouw sollicitatie naar werken@vanthekgroep.nl

Inhoudelijke vragen? Wilmar van Moorsel (teamleider WTB) helpt je graag. Tel. 0299-313020.