Gebr. van ’t Hek is een familiebedrijf waar sinds 2012
de derde generatie Van ’t Hek de directie voert.

De familie wordt daarin ondersteund door een breed georiënteerd management team. De grote betrokkenheid en inzet van onze medewerkers is onze grote kracht. Zowel onze eigen mensen als onze opdrachtgevers moeten zich bij ons ‘thuis’ voelen.

Aannemersbedrijf Th. van ’t Hek is geboren.  

Het bedrijf is opgericht in 1945 door Theo van ’t Hek die op het onderstel van een oude vrachtwagen een graafmachine bouwt.

In de periode van de wederopbouw ziet Theo de mogelijkheid om met de machine te gaan heien en richt zich hier volledig op. Meerdere Hollandse heistellingen worden al snel in gebruik genomen.  

Als in 1954 broer Co in het bedrijf komt werken, wordt de naam gewijzigd in Gebroeders van ’t Hek.

Nadat hun vader in 1958 overleed, wordt diens in Hoorn gevestigde aannemersbedrijf overgenomen. Het bedrijf is dan een allround aannemer gericht op de bouw van bruggen en kademuren en het bouwrijp maken van woongebieden. Heien blijft evenwel de hoofdactiviteit.  

Halverwege de jaren zestig komen Jan en Co van ’t Hek - de tweede generatie gebroeders in het bedrijf. De onderneming specialiseert zich in deze jaren in het heien van betonpalen en het trillen van damwand.

In de jaren zeventig pakt het bedrijf projecten op die de wat grotere heibedrijven laten liggen, bijvoorbeeld hardhouten bruggen, geluidsschermen langs de snelwegen en watergebonden hei- en trilwerk.

In 1985 neemt Gebr. van ’t Hek damwandbedrijf De Jong uit Hoorn over. Destijds een grote stap waarmee de capaciteit aanzienlijk wordt vergroot. Het bedrijf realiseert damwandconstructies op steeds moeilijkere plaatsen; in de binnenstad, op het water en vanaf hulpconstructies.  

 

Groeien en ondernemen

In de jaren negentig breidt het bedrijf de materieelvloot verder uit en worden ook grotere en complexere projecten aangenomen.

Daarom wordt in 1996 het ingenieursbureau Hektec opgericht. Na overnames in 2003 (De Waalpaal) en 2009 (staalconstructiebedrijf Van der Linden en Kuipers Funderingstechnieken uit Lemmer) is sprake van een Van ’t Hek Groep, met Gebr. van ’t Hek als grootste werkmaatschappij.  

Gebr. van ’t Hek blijft zelf ook groeien. Zo wordt in 2005 de HEKpaal in de markt gezet. Deze grondverdringende en trillingsvrije schroefpaal is een dermate succes dat het bedrijf op dit vlak fors wordt uitgebouwd, ook door het introduceren van nieuwe paalvarianten zoals de Schroef-Combi-Paal.  

Ook op het gebied van stalen damwand wordt geïnvesteerd in trillingsvrije funderingsoplossingen. Zo ontwikkelt Gebr. van ’t Hek zelf een veelzijdige damwanddrukmachine (de Hek Quattro Piler). Met de overname van het materieel van Van Halteren kan Gebr. van ’t Hek sinds 2015 ook beschikken over diverse hydraulische trilstellingen en ABI-drukmachines.  

Ondanks de omvang en de schaalgrootte van de organisatie, is Gebr. van ’t Hek een hecht familiebedrijf waarbij ondernemerschap en korte lijnen voorop staan.

Bel of mail direct voor een offerte

0299 313056 aanvragen