Het heien van betonpalen is nog steeds de meest bekende en een veel gebruikte funderingsmethode voor bruggen en viaducten.

Naast de moderne trillingsvrije technieken levert Gebr. van ’t Hek ook tal van conventionele (geheide) paalsystemen, zoals prefab betonpalen en stalen buispalen.

 

Vanaf de oprichting van ons bedrijf, heit Gebr. van ‘t Hek prefab palen.

Het heien van geprefabriceerde betonpalen is nog steeds de meest bekende en een veel gebruikte funderingsmethode voor ondermeer gebouwen, bruggen en viaducten.

Ook het toepassen van stalen buispalen is een veel toegepaste en bewezen oplossing voor bijvoorbeeld de fundering van noodbruggen, steigers en combiwanden.

Vanaf de oprichting van ons bedrijf, heit Gebr. van ‘t Hek prefab palen. Al in de jaren vijftig werden met Hollandse heistellingen betonpalen tot zo’n 18 meter lang geheid.

Inmiddels is deze lengte ‘slechts’ verdubbeld bij een paaldiameter tot vierkant 500 mm.

Voordelen van prefab paalsystemen

Stalen buispalen kunnen naast het traditionele heien en het inwendig heien op een gelaste voetplaat ook met een trilblok worden aangebracht of, trillingsvrij, op diepte worden geschroefd.

Door het gesegmenteerd aanbrengen van dit paalsysteem zijn zeer lange lengtes mogelijk.  

Een prefab paal heeft als voordeel dat deze verdiept kan worden weggeheid. Ook is dit paalsysteem weinig gevoelig voor omstandigheden van buitenaf, zoals te weinig steundruk, grondwater en horizontale grondverplaatsingen.

Over het algemeen kunnen prefab heipalen hoge verticale paalbelastingen en trekbelastingen opvangen. Ten behoeve van trekbelasting en horizontale momenten kan aanvullend een traditionele wapening aangebracht worden. Alle palen worden met een KOMO-certificaat geleverd.  

Daarnaast kan de draagkracht van een traditioneel geheide paal redelijk nauwkeurig worden gecontroleerd aan de hand van een slagdiagram.

Door het oplassen van stalen segmenten of het toepassen van koppelingen kunnen stalen buispalen en betonpalen ook in beperkte werkruimte of op een moeilijk bereikbare locatie worden geïnstalleerd.

Bel of mail direct voor een offerte

0299 313056 aanvragen