Het indrukken van damwand door Gebr. van 't Hek is trillingsvrij en geluidsarm.

Naast het damwand drukken met een silent piler, heeft Gebr. van ’t Hek een drukmachine ontwikkeld met vier klemmen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Het indrukken van stalen damwand is trillingsvrij en geluidsarm. Daarbij is het ook mogelijk om damwandprofielen trillingsvrij te verwijderen. Door voor te boren of tijdens het inbrengen te fluïderen, is het mogelijk damwanden in zeer vaste grondlagen trillingsvrij te installeren.

Silent piling / silent piler voor damwanden

Stalen damwand drukken met silent piler.

Het trillingsvrij drukken van damwand met een silent piler door Gebr. van 't Hek gebeurt met hydraulische cilinders die zich vastklemmen op de in de grond aanwezige, damwandprofielen of (om te beginnen) op een opstartframe.

Hierbij wordt reactiekracht verkregen voor het indrukken van een volgend profiel. De silent piler kan zichzelf over een damwandscherm voortbewegen. Hierdoor is het mogelijk om de machine in te zetten op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn of een beperkte werkhoogte hebben.

Gebr. van 't Hek heeft ook de hijsapparatuur in huis die nodig is om de silent piler te positioneren en damwandprofielen in te hijsen. Een damwand kan zo in segmenten trillingsvrij worden aangebracht.

Hek Quattro Piler (HQP) voor alle damwandprofielen

De Hek Quattro Piler is een door Gebr. van 't Hek zelf ontwikkelde damwanddrukmachine met vier klemmen, die door het gebruik van cilinders onafhankelijk kunnen bewegen. De machine pakt in één bedrijfsgang vier in elkaar geschoven damwandprofielen op en plaatst die verticaal op het maaiveld.

Bij de vastere grondlagen wordt voldoende reactieweerstand verkregen om de profielen één voor één in slagen van 550 mm trillingsvrij de grond in te drukken. Sinds 2015 heeft Gebr. van ’t Hek ook de beschikking over twee ABI-drukmachines; compacte en wendbare damwanddrukkers die volgens hetzelfde principe als de HQP werken.

Voordelen
Damwand drukken heeft een aantal voordelen:  De methode is trillingsvrij en geluidsarm Uitvoerbaar bij minimale werkruimte  Overige werkzaamheden kunnen plaats blijven vinden

vragen? neem contact met ons op..

0299 313056 aanvragen